المقادير:-
3 عدد حمام
1/2 كيلو فريك
2 ثمرة بصل
1/2 معلقة فلفل مجروش
رشة جوزة الطيب
1/2 معلقة قرفة
1/2 معلقة بهارات
2 فص ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم
2 كوب مرق
4 معلقة زبدة
طريقة التحضير:-
نخلى الحمام من العظم وننقع الفريك 1/2 ساعة فى الماء ونتبل الحمام بالملح والبهارات
والقرفة والفلفل …. نضع طاسة على النار ونضع بها شوية من الزيت و2 معلقة زبدة ونضيف
لهم الحمام ونقلبه لحد ما ياخذ لون ….. نضع حلة على النار ونضيف لها باقى الزبدة
وبعدين نضيف البصل ونقلبه لحد ما يذبل ونضيف الفريك ونضيف له الثوم والبهارات والقرفة
ونقلبه لحد ما ياخذ لون ونضيف له شوية من الفلفل الناعم والملح والطماطم والمرق
ونتركه لحد ما يتشرب …. نحضر طاجن وندهنه بالزبدة ونضيف الفريك وبعدين الحمام
ونغطيه بطبقة من الفريك ونضع عليه شرائح طماطم وندخله الفرن يستوى وبالهنا والشفا.